Wat is het verschil tussen huidverzorging en huidverbetering?

Met huidverzorging conditioneren we alleen de buitenste huidlaag. Doordat we de huid reinigen en voeden, hierdoor voelt de huid comfortabel aan.

Met huidverbetering gaan we verder.

Met u als klant gaan we bespreken wat u graag verbeterd wilt zien aan uw huid. Dit doormiddel van een intakegesprek en huidmetingen met de skin analyser. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld last heeft van pigmentstoring. Dit is een probleem wat al in voorgaande jaren zich heeft opgebouwd , dit heeft te maken met de zon of hormonen.

De zon maakt melanocyten aan en als de huid te vaak heeft blootgestaan, vaak onbeschermd aan de zon, kan dit op latere leeftijd een uiting geven.

Dan bespreken we met een behandelplan om uw huid zo goed mogelijk te gaan verbeteren.

Verschillende huiden en huidproblematiek

Droge huid: een droge huid van vochttekort kan zijn vocht niet goed vasthouden, vaak zie ik te weinig creme op de huid zitten, ook te weinig drinken kan van invloed zijn. Droge huid : uw huid heeft te weinig cement (vetten) tussen de cellen. Een droge huid met een tekort aan vetten moet of een vollere cream gebruiken, of meerdere lagen creme per dag smeren.

Vette huid: een vette huid heeft een actieve talgklieren onder invloed van hormonen of voeding.

Acne huid: acne huid heeft mee-eters, puistjes, rode bultjes en of onderhuidse ontstekingen.

Eczeem huid: eczeem huid is ontstoken met jeuk, met schilfers, bultjes en of rode plekken. Er bestaat contacteczeem: dan bent u met een bepaald product of stof in contact geweest. Er bestaat ook chronisch eczeem, gaat gepaard met jeuk, roodheid en schilfers. De huid is ook droger. Eczeem ontstaat van binnenuit, stress kan o.a. een trigger zijn maar er zijn nog veel onbekende factoren die eczeem kunnen veroorzaken.

Allergische huid: allergische reactie komt meestal voor door een bepaalde stof waar je overgevoelig voor bent, kan ook met medicatie te maken hebben. Dit kan gepaard gaan met roodheid, benauwdheid en u kunt in een shock raken.

Rimpels: een rimpel is een verkleving in de huid. Doordat we verouderen gaat de celdeling langzamer, collageen en elastine worden ook minder. Ook invloed van buitenaf zoals op nr. 1 de zon, heeft hier ook veel invloed op, maar ook roken/alcohol/ongezonde leefstijl

Verslapte huid: huidverslapping is eigenlijk het uitrekken van dieper gelegen bindweefsel banden. Ook door collageen en elastine vermindering. Inkrimpen van botstructuur is hier ook een onderdeel van.

Hier ontstaat een doorbloedingsprobleem.

Couperose huid: couperose huid heeft zwakke wanden van de aderen en gaan daardoor verwijden.

Rosacea huid: Rosacea huid betekent rood al een roos. De huid heeft een chronische aandoening, is een overprikkeling van de bloedvaten wat gepaard kan gaan met ontstekingen.

Afspraak maken